Evenimente - 8-11-2018
Data eveniment : 08.11.2018
Conferințele Centenarului VII. Conferențiază dr. Doru Sinaci

Cea de-a șaptea ediție a evenimentului „Conferințele Centenarului“ este programată să se desfășoare joi, 8 noiembrie 2018, la ora 12.00, în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, din municipiul Arad iar cel care va conferenția este dr. Doru Sinaci.
Dr. Doru Sinaci este, alături de prof. univ. dr. Corneliu Pădurean de la Universitatea „Aurel Vlaicu“, unul dintre inițiatorii manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri în județul Arad, dar și un participant consecvent la diverse manifestări în țară și străinătate cu această tematică.
Coordonează, de câțiva ani, Colectivului Monografic Județean pentru elaborarea monografiilor de localitate și se ocupă constant de cercetarea și valorificarea istoriei municipiului și județului Arad. A organizat numeroase sesiuni științifice
naționale și internaționale și a publicat zeci de lucrări științifice.
În prezent este director al Bibiliotecii Județene „A.D. Xenopol“.
Tema conferinței prezentate de dr. Doru Sinaci este „Impunerea Aradului în fruntea mișcării naționale a românilor din Banat-Crișana“.
Moderatorul evenimentului va fi prof. univ. dr. habilit. Corneliu Pădurean de la Universitatea „Aurel Vlaicu“.
Intrarea este liberă.
Evenimentul „Conferințele Centenarului“ este organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care anul acesta este dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român, la 1 Decembrie 1918.
Organizatorilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură li se alătură la această ediție a proiectului Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“.
Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Ștefan Cicio Pop, Universitatea „Aurel Vlaicu“ și Inspectoratul Școlar Județean Arad.
În prima sesiune a evenimentului „Conferințele Centenarului“, care a avut loc în perioada martie – iunie, au conferențiat prof. univ. dr. habilit. Corneliu Pădurean, de la Univeristatea „Aurel Vlaicu“ Arad, dr. Ioan Drăgan, directorul Arhivelor Naționale ale României, prof. univ. dr. Mihai Dorin Drecin de la Universitatea Oradea și prof. HC Josef Wolf de la Institutul pentru Istoria și Geografia Regională a Șvabilor Dunăreni din Tübingen(Germania).
Sesiunea a doua a proiectului a început în luna septembrie, când a conferențiat prof.univ.dr. Sorin Șipoș, de la Universitatea din Oradea și a continuat în luna octombrie când a fost prezent la Arad prof. univ. dr. Ion Zainea de la Universitatea din Oradea.


Total rezultate: 1 Pagina: 1 <<< 1 >>>
 
 
Calendar evenimente
 
Noiembrie 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
19

 
Întrebarea Lunii
 
Considerați că Street Food Festival Arad a fost un eveniment reușit?

  DA
  NU

[ Rezultate | Sondaje ]

Voturi: 41

 
Meteo
 
 
Certificări
 


 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved