Evenimente - 21-10-2018
Data eveniment : 19.10.2018 ... 21.10.2018
Zsófia Szilágyi deschide Les Films de Cannes à Arad. Proiecția este urmată de un Q&A cu regizoarea

Filmul "One day" al regizoarei Zsófia Szilágyi, prezent la Cannes în secțiunea Semaine de la Critique, va putea fi văzut la Arad, astăzi, în prima zi de festival, începând cu ora 18:00, la Cinema ARTA. Regizoarea va fi prezentă la proiecția filmului, iar la final va rămâne pentru o discuție cu publicul. În cadrul Les Films de Cannes à Arad, cinefilii vor avea ocazia să vadă și filmele care au câștigat cele mai importante premii din partea juriul competiției oficiale: Shoplifters, câștigător-ul Palme d’Or de anul acesta de la Cannes, și BlacKkKlansman, câștigătorul Grand Prix-ul. 

În cele trei zile de festival vor fi proiectate șapte filme în premieră. Programul complet al celei de-a doua ediții a Les Films de Cannes à Arad poate fi consultat pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/program/arad-2/ 

Vineri
18:00 One Day, de Zsófia Szilágyi
Proiecție în prezența regizoarei, urmată de Q&A
Filmul a fost selectat la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique și a câștigat premiul criticii FIPRESCI pentru cel mai bun film din secțiunea sa.

20:30 Our Time, de Carlos Reygadas
Our Time/ Nuestro tiempo, cel mai recent film al regizorului Carlos Reygadas a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneția.

Sâmbătă
17:00 Dogman, Matteo Garrone
Inspirat dintr-o poveste reală, Dogman este cel mai recent film al lui Matteo Garrone, câștigător a două mari premii la Cannes, pentru Gomorra (2008) și Reality (2012).

19:30 Shoplifters, Kore-eda Hirokazu
Shoplifters i-a adus regizorului Kore-eda Hirokazu primul Palme d’Or din carieră la cea de-a șaptea selecție a acestuia în selecția oficială de la Cannes.

22:00 Climax, Gaspar NOÉ

Duminică
17:00 BlacKkKlansman, Spike Lee
Runner-up-ul din competiția oficială din acest an a fost palpitantul thriller al veteranului Spike Lee, BlacKkKlansman, căruia juriul i-a acordat Grand Prix-ul. Filmul urmează tendința ultimilor ani de aducere la lumină a unor povești care reliefează nedreptăți și discriminări istorice – rasiale sau de gen, precum 12 Years a Slave al lui Steve McQueen sau Django Unchained al lui Quentin Tarantino.

19:30 Burning, Lee Chang-Dong
Înaintea anunțării palmaresului oficial, favoritul caselor de pariuri la câștigarea Palme d’Or era filmul coreeanului Lee Chang-Dong, Burning. În final, Burning a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din competiția oficială acordat de către criticii de cinema prezenți la Cannes, grupați în asociația FIPRESCI.

Biletele și abonamentele sunt disponibile în avans la Cafeneaua Literară Joy’s, iar în timpul festivalului vor putea fi achiziționate de la Cinema Arta. Prețul unui bilet este 12 lei sau 8 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, iar un abonament care permite accesul la toate cele 7 proiecții costă 50 lei, respectiv 30 lei cu reducere.

Programul complet al proiecțiilor poate fi consultat pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/program/arad-2/

Detalii: www.filmedefestival.ro. Ne puteți urmări pe Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest și Facebook event Les Films de Cannes à Arad.

***
Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Mașina oficială a festivalului: Renault
Un proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Arad. 
Cu sprijinul: BRD - Groupe Société Générale, Catena
Parteneri: Air France, Institutul Cultural Român, Ambasada Franței și Institutul Francez din București, Asociația Cinemascop
Organizat de: Asociația CitiZenit
Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Zile și Nopți, Agerpres, Senso TV, Tonica, Ziare.com, Business24, Observator Cultural, Jurnalul Arădean, Radio Arad, Special Arad, TV Arad. 
Parteneri de comunicare: PiArt Vision.
Parteneri de monitorizare: MediaTRUST

***


Total rezultate: 1 Pagina: 1 <<< 1 >>>
 
 
Calendar evenimente
 
Octombrie 2018

1
2
3
4
5
6
7
8
9
23


 
Întrebarea Lunii
 
Considerați că Street Food Festival Arad a fost un eveniment reușit?

  DA
  NU

[ Rezultate | Sondaje ]

Voturi: 40

 
Meteo
 
 
Certificări
 


 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved