Evenimente - 2-12-2017
Data eveniment : 01.12.2017 ... 03.12.2017
În decembrie, la Cinema Arta se celebrează NOUL CINEMA ROMÂNESC

Între 1-3 decembrie, ne întâlnim la Cinema Arta să celebrăm Noul Cinema Românesc prin vizionarea lungmetrajelor de debut a celor mai importanți și aclamați regizori români de film: Cristi Puiu, Cristian Mungiu și Corneliu Porumboiu. Intrarea la aceste proiecții este liberă. Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociația CitiZenit și face parte dintr-o inițiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene. Intrarea la proiecțiile de film din perioada 1-3 decembrie va fi liberă.

MARFA ȘI BANII de Cristi Puiu, OCCIDENT de Cristian Mungiu și A FOST SAU N-A FOST? de Corneliu Porumboiu se numără printre primele pelicule care au atras atenția asupra cinematografiei românești contemporane. Acestea au fost selectate la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale de film (precum Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Premiile Academiei Europene de Film, Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, Festivalul de Film de la Salonic, Festivalul Internațional de Film de la Bratislava) și au pregătit terenul pentru ceea ce a devenit cunoscut sub numele de NOUL VAL ROMÂNESC.

MARFA ȘI BANII (2001) - vineri, 1 decembrie, ora 19:00

OCCIDENT (2002) - sâmbătă, 2 decembrie, ora 19:00


A FOST SAU N-A FOST? (2006) - duminică, 3 decembrie, ora 19:00

Proiecțiile de film vor fi precedate de prezentări realizate de Ileana Bîrsan (critic de film și jurnalist) și Rareș Hanțiu. Ileana Bîrsan a fost editor al paginilor de film ale revistelor TimeOut București și BeWhere! și a semnat articole despre cinema în publicații precum Dilema Veche, Observator cultural, LaPunkt.ro, TheChronicle.ro. Începând din 2009, participă ca lector și formator în diverse programe de educație cinematografică. Este fondatorul Filmikon, ateliere de educație cinematografică și de educație prin cinema. A realizat împreună cu regizorul Claudiu Mitcu, filmul documentar Procesul (2017). În prezent, Ileana Bîrsan este doctorand la CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii), este cronicar de film la revista Șapte Seri și Yorick.ro și este co-fondator al DokStation Music Documentary Film Festival.

Weekendul de NOUL CINEMA ROMÂNESC e precedat de o avanpremieră – proiecția filmului MARIȚA, în regia lui Cristi Iftimie. Filmul a câștigat Marele Premiu al Juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiția East of West la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și Trofeul Anonimul IFF. Marița și-a încheiat de curând traseul festivalier și va intra în cinematografele din țară în 1 decembrie.

La Cinema Arta avem ocazia de a viziona Marița în avanpremieră, vineri, 30 noiembrie. Fiind o proiecție în avanpremieră, accesul se va realiza pe baza unui bilet de intrare. Biletele au fost puse în vânzare în avans la Cafeneaua Literară Joy’s și vor putea fi achiziționate de asemenea la Cinema Arta, înaintea proiecției. Prețul unui bilet este 10 lei sau 7 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

MARIȚA (2017) – vineri, 30 noiembrie, ora 19:00

Total rezultate: 1 Pagina: 1 <<< 1 >>>
 
 
Calendar evenimente
 
Decembrie 2017

1
2
3
4
5
6
7
8
9
18


 
Întrebarea Lunii
 
Considerați că Street Food Festival Arad a fost un eveniment reușit?

  DA
  NU

[ Rezultate | Sondaje ]

Voturi: 16

 
Meteo
 
 
Certificări
 


 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved