Evenimente
Data eveniment : 08.11.2018
Conferințele Centenarului VII. Conferențiază dr. Doru Sinaci

Cea de-a șaptea ediție a evenimentului „Conferințele Centenarului“ este programată să se desfășoare joi, 8 noiembrie 2018, la ora 12.00, în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, din municipiul Arad iar cel care va conferenția este dr. Doru Sinaci.
Dr. Doru Sinaci este, alături de prof. univ. dr. Corneliu Pădurean de la Universitatea „Aurel Vlaicu“, unul dintre inițiatorii manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri în județul Arad, dar și un participant consecvent la diverse manifestări în țară și străinătate cu această tematică.
Coordonează, de câțiva ani, Colectivului Monografic Județean pentru elaborarea monografiilor de localitate și se ocupă constant de cercetarea și valorificarea istoriei municipiului și județului Arad. A organizat numeroase sesiuni științifice
naționale și internaționale și a publicat zeci de lucrări științifice.
În prezent este director al Bibiliotecii Județene „A.D. Xenopol“.
Tema conferinței prezentate de dr. Doru Sinaci este „Impunerea Aradului în fruntea mișcării naționale a românilor din Banat-Crișana“.
Moderatorul evenimentului va fi prof. univ. dr. habilit. Corneliu Pădurean de la Universitatea „Aurel Vlaicu“.
Intrarea este liberă.
Evenimentul „Conferințele Centenarului“ este organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care anul acesta este dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român, la 1 Decembrie 1918.
Organizatorilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură li se alătură la această ediție a proiectului Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“.
Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Ștefan Cicio Pop, Universitatea „Aurel Vlaicu“ și Inspectoratul Școlar Județean Arad.
În prima sesiune a evenimentului „Conferințele Centenarului“, care a avut loc în perioada martie – iunie, au conferențiat prof. univ. dr. habilit. Corneliu Pădurean, de la Univeristatea „Aurel Vlaicu“ Arad, dr. Ioan Drăgan, directorul Arhivelor Naționale ale României, prof. univ. dr. Mihai Dorin Drecin de la Universitatea Oradea și prof. HC Josef Wolf de la Institutul pentru Istoria și Geografia Regională a Șvabilor Dunăreni din Tübingen(Germania).
Sesiunea a doua a proiectului a început în luna septembrie, când a conferențiat prof.univ.dr. Sorin Șipoș, de la Universitatea din Oradea și a continuat în luna octombrie când a fost prezent la Arad prof. univ. dr. Ion Zainea de la Universitatea din Oradea.


Data eveniment : 07.11.2018
Caravana „Moromeții 2” ajunge la Arad

11 noiembrie | Proiecție de gală

Cinema Arta | 19:00

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin țară încă de la finalul lunii octombrie. Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori.

Pelicula Moromeții 2 va avea o proiecție de gală în Arad, pe 11 noiembrie, la Cinema Arta, de la ora 19:00. Biletele în valoare de 12 lei sunt disponibile în avans la Cafeneaua literară Joy’s (str. Gheorghe Lazăr, nr. 1), iar în ziua proiecției vor putea fi achiziționate de la Cinema Arta. Prețul unui bilet este 12 lei sau 8 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi. Trailer-ul oficial al filmului poate fi urmărit aici.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară regizorul  Stere Gulea.

Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și Iosif Paștina (Niculae Moromete), aflat la debutul într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu (Cocoșilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moașei), Florin Zamfirescu (Țugurlan), George Mihăiță (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru (Directorul școlii).

Filmările pentru Moromeții 2 au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985. Pre-producția părții a doua a durat mai bine de un an - casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Dana Păpăruz, premiată cu trofeul Gopo pentru Aferim!, este creatoarea costumelor. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu și Alexandra Gulea, muzica este semnată de Vasile Șirli, iar coloana sonoră este gândită de aceeași Dana Bunescu, câștigătoare a 6 premii Gopo până în prezent, pentru montaj și sunet. Machiajul și coafura sunt semnate de Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu și Domnica Bodogan. Producătorii filmului sunt Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu. Fotograful afișului oficial este Alex Gâlmeanu.

Filmul va intra în cinematografele din județul Arad, inclusiv în rețeaua Cinema City, începând cu 16 noiembrie.

***
Moromeții 2 este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Studioului de Creație al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR și HBO România. 

Cu sprijinul: Cinema City, Banca Transilvania, Timișoreana, Aqua Carpatica, Auchan Retail Romania, Aegon România, Catena, Țiriac Auto.

Susținut de: Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad.

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: Adevărul, Radio România Cultural, Dilema Veche, OK! Magazine, Historia, Marie Claire, Cosmopolitan, Femeia, Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, Observator Cultural, Agerpres, VICE, Euromedia.

Partener monitorizare: mediaTRUST

***
Noutăți, programul evenimentelor din țară și povești din culisele filmărilor vor fi postate pe pagina de Facebook a filmului.

TrailerYouTube | Facebook


Data eveniment : 02.11.2018 ... 04.11.2018
O nouă ediție a Festivalului Vinului, la Arad

O nouă ediţie a Festivalului Vinului a fost programată să se desfăşoare în primul sfârşit de săptămână din luna noiembrie, la eveniment organizatorii invitând producători de vin din judeţul Arad şi din alte judeţe din vestul ţării şi artişti apreciaţi la nivel naţional.

Festivalul Vinului, ediţia 2018, va avea loc în perioada 2-4 noiembrie, în Parcul Pădurice, din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, unde, pe lângă degustări de vinuri şi produse specifice unei astfel de sărbători va fi prezentat şi un consistent program artistic cu muzică de petrecere, muzică uşoară şi muzică populară.

Până acum, organizatorii, Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad, au confirmat prezenţa producătorilor Elite Wine (?iria), Enoris (Arad), Cramele Miniş (jud. Arad), Wine Reprezentative (Miniş), Ando Wine Concept (jud. Arad), Kaiser Wein (Pâncota), Cramele Diosig (Bihor), Cramele Recaş (Timiş) care vor oferi pentru degustare şi vânzare vinuri albe şi roşii, dar şi must.

Pe lângă vinuri, participanţii la festival vor mai putea să deguste o gamă diversă de brânzeturi dar şi produse tradiţionale specifice judeţului Arad.

În cadrul festivalului, într-un cort care va fi amplasat în Parcul Pădurice vor avea loc, zilnic, degustări de vinuri şi prezentări de produse, la care au fost invitaţi să participe somelieri din judeţul Arad şi din alte judeţe, dar şi reprezentanţii cramelor din judeţul Arad.

Evenimentele vor fi dedicate reprezentanţilor HoReCa dar şi publicului.

Totodată, în cele trei zile ale festivalului vor fi organizate spectacole artistice cu muzică de petrecere, muzică lăutărească, muzică uşoară şi muzică populară invitaţii speciali fiind Fanfara Shukar din 10 Prăjini, Ellie White, Rona Hartner cu taraful Bucureşti şi numeroşi solişti de muzică populară din provinciile istorice ale ţării şi din judeţul Arad.

Festivalul Vinului are ca scop, pe lângă oferirea a trei zile de distracţie şi voie bună, şi promovarea producătorilor de vin din judeţul Arad dar şi promovarea Aradului ca destinaţie turistică, în special a zonelor unde se poate practica turismul viticol.

Programul concertelor:
Vineri, 2 noiembrie 2018
Orele 14.00 – 22.00
Dj Sebuh
Fantasia
Fanfara Transilvania
Fanfara Shukar din 10 Prăjini
White Mahala

Sâmbătă, 3 noiembrie 2018
Orele 12.00 – 22.00
Dj Sebuh
Arthur in Neverland
I Band
Ellie White
Alessis
Rona Hartner cu taraful Bucureşti

Duminică, 4 noiembrie 2018
12.00 – 22.00
Spectacol folcloric
Dj Sebuh
Liliana Laichici (Banat),
Alina Pinca (Sibiu),
Bogdan Toma (Hunedoara),
Paul Ananie (Maramureş),
Angelica Flutur (Moldova),
Monica Groza,Paula Paşca,
?tefan Muntenaş, Daniela Dudaş,
Daniela Han, Orchestra "Doina
Mureşului", Ansamblul Folcloric
"Crăişorii Moţilor", Ansamblul
Folcloric "Tradiţii Arădene",
Ansamblul Folcloric "Liliacul"


Data eveniment : 27.10.2018
Animația „Savva. Inimă de războinic“, la Cinema Grădiște

În ultima sâmbătă din luna octombrie, la Cinema Grădiște, cei mici și cei mari sunt invitați la o nouă proiecție de film, care, conform criticilor „trezește eroul din tine“.

„Savva. Inimă de războinic“ va fi difuzat, sâmbătă, 27 octombrie 2018, de la orele 10.00 și 12.00.

Animația „Savva. Inimă de războinic”, produsă de profesioniști dn peste zece țări, aduce în fața publicului personaje variate și extrem de bine conturate, care nu te lasă să te plictisești. Replicile amuzante fac deliciul celor mari și mici, iar mesajul filmului ajunge, în final, cu brio la destinatar.

Filmul este dublat în limba română.
Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se pot face rezervări la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00).

Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște fac parte dintr-un proiect pe termen lung, finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din oraș.

Durată: 87 minute
Rating: Audiență generală
Dublat în limba română

Copii au numai de câștigat din vizionarea lui Savva. Vor înțelege și vor reține, datorită abordării pozitive și pline de suflet, că doar tu, prin curajul, bunătatea și inteligența ta – de a-ți alege prietenii potriviți și de a sta alături de ei la nevoie – ai puterea de a schimba în bine lucrurile, atât în ceea ce te privește, cât și atunci când vine vorba de cei dragi.

Vizual, „Savva – Inimă de războinic“ este un festin al culorilor și cadrelor fascinante, cu imagini de ne duc cu gândul la universul Warcraft sau carele de luptă din Mad Max, dar și tablouri vibrante, în acord cu trăirile eroilor.
Dublajul în limba română a fost asigurat, printre alții, de Alina Eremia (Savva), Alexandru Papadopol (Angee), Andrei Aradits (Regele țânțarilor) și Nicole Cherry, care și-a găsit perfect modulațiile în aspirațiile de creatură importantă - Magadunga! - ale pufoșeniei roz.
Data eveniment : 19.10.2018 ... 21.10.2018
Zsófia Szilágyi deschide Les Films de Cannes à Arad. Proiecția este urmată de un Q&A cu regizoarea

Filmul "One day" al regizoarei Zsófia Szilágyi, prezent la Cannes în secțiunea Semaine de la Critique, va putea fi văzut la Arad, astăzi, în prima zi de festival, începând cu ora 18:00, la Cinema ARTA. Regizoarea va fi prezentă la proiecția filmului, iar la final va rămâne pentru o discuție cu publicul. În cadrul Les Films de Cannes à Arad, cinefilii vor avea ocazia să vadă și filmele care au câștigat cele mai importante premii din partea juriul competiției oficiale: Shoplifters, câștigător-ul Palme d’Or de anul acesta de la Cannes, și BlacKkKlansman, câștigătorul Grand Prix-ul. 

În cele trei zile de festival vor fi proiectate șapte filme în premieră. Programul complet al celei de-a doua ediții a Les Films de Cannes à Arad poate fi consultat pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/program/arad-2/ 

Vineri
18:00 One Day, de Zsófia Szilágyi
Proiecție în prezența regizoarei, urmată de Q&A
Filmul a fost selectat la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique și a câștigat premiul criticii FIPRESCI pentru cel mai bun film din secțiunea sa.

20:30 Our Time, de Carlos Reygadas
Our Time/ Nuestro tiempo, cel mai recent film al regizorului Carlos Reygadas a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneția.

Sâmbătă
17:00 Dogman, Matteo Garrone
Inspirat dintr-o poveste reală, Dogman este cel mai recent film al lui Matteo Garrone, câștigător a două mari premii la Cannes, pentru Gomorra (2008) și Reality (2012).

19:30 Shoplifters, Kore-eda Hirokazu
Shoplifters i-a adus regizorului Kore-eda Hirokazu primul Palme d’Or din carieră la cea de-a șaptea selecție a acestuia în selecția oficială de la Cannes.

22:00 Climax, Gaspar NOÉ

Duminică
17:00 BlacKkKlansman, Spike Lee
Runner-up-ul din competiția oficială din acest an a fost palpitantul thriller al veteranului Spike Lee, BlacKkKlansman, căruia juriul i-a acordat Grand Prix-ul. Filmul urmează tendința ultimilor ani de aducere la lumină a unor povești care reliefează nedreptăți și discriminări istorice – rasiale sau de gen, precum 12 Years a Slave al lui Steve McQueen sau Django Unchained al lui Quentin Tarantino.

19:30 Burning, Lee Chang-Dong
Înaintea anunțării palmaresului oficial, favoritul caselor de pariuri la câștigarea Palme d’Or era filmul coreeanului Lee Chang-Dong, Burning. În final, Burning a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din competiția oficială acordat de către criticii de cinema prezenți la Cannes, grupați în asociația FIPRESCI.

Biletele și abonamentele sunt disponibile în avans la Cafeneaua Literară Joy’s, iar în timpul festivalului vor putea fi achiziționate de la Cinema Arta. Prețul unui bilet este 12 lei sau 8 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, iar un abonament care permite accesul la toate cele 7 proiecții costă 50 lei, respectiv 30 lei cu reducere.

Programul complet al proiecțiilor poate fi consultat pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/program/arad-2/

Detalii: www.filmedefestival.ro. Ne puteți urmări pe Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest și Facebook event Les Films de Cannes à Arad.

***
Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Mașina oficială a festivalului: Renault
Un proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Arad. 
Cu sprijinul: BRD - Groupe Société Générale, Catena
Parteneri: Air France, Institutul Cultural Român, Ambasada Franței și Institutul Francez din București, Asociația Cinemascop
Organizat de: Asociația CitiZenit
Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Zile și Nopți, Agerpres, Senso TV, Tonica, Ziare.com, Business24, Observator Cultural, Jurnalul Arădean, Radio Arad, Special Arad, TV Arad. 
Parteneri de comunicare: PiArt Vision.
Parteneri de monitorizare: MediaTRUST

***


Data eveniment : 29.09.2018
Animația „Deep: O aventură nesfârșită“, la cinematograful din Grădiște

La sfârșitul lunii septembrie, la cinematograful din Grădiște, cei mici și cei mari sunt invitați la o nouă proiecție de film în cadrul căreia vor putea să facă cunoștință cu mai mulți eroi din adâncuri.
„Deep: O aventură nesfârșită“ va fi difuzat, sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la orele 10.00 și 12.00.
Animația „Deep: O aventură nesfârșită” îi va cuceri pe cei mici cu o călătorie plină de umor, culoare și magie tocmai în adâncul oceanului, printre creaturi marine nemaivăzute și peisaje spectaculoase.
Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se pot face rezervări la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00)
Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște fac parte dintr-un proiect pe termen lung, finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din oraș.

DEEP – o aventură nesfârșită (Spania, 2017)
Durată: 92 minute
Rating: Audiență generală
Dublat în limba română


Data eveniment : 08.09.2018 ... 28.09.2018
Premiere europene si românesti si discutii cu invitati speciali în luna septembrie la Cinema Arta

La Cinema Arta, în luna septembrie, culegem felurite roade, cu alte cuvinte avem o avalanșă de premiere românești și europene, un documentar și câteva scurtmetraje alese, dar și un maraton de întâlniri și discuții cu tineri profesioniști din industria filmului. Organizatorii acestor proiecții sunt Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură și Asociația CitiZenit.

Vizualizati programul AICI


Data eveniment : 10.08.2018 ... 29.08.2018
Filmele lunii august la Cinema Arta

Arad, 6 august 2018 - O comedie dark, un documentar umanist şi o serie de filme de animaţie româneşti vor rula în luna august pe marele ecran de la Cinema Arta, dar şi în grădina de vară.

Începem periplul cinematografic cu o proiecţie în grădina de vară a cinematografului, în data de 10 august, care ne va purta dintr-un weekend de început de august direct în Franţa anilor '20, pentru a trăi "les années folles", alături de Edouard şi Albert.
"Au Revoir Là -Haut" e o mixtură între comedie, dramă şi scene parcă decupate de pe scena unui teatru, o comedie neagră care ne arată că tema absurdităţii războiului nu expiră niciodată. Filmul a fost premiat cu 5 Premii César în 2018: Cea mai bună regie, Cel mai bun Scenariu, Cea mai bună imagine, Cele mai bun design de costum, Cel mai bun desgin de producţie

Continuăm luni, 13 august, cu un film profund umanist, documentarul “Atelier de conversaţie”, care ne invită să reflectăm asupra a ceea ce ne apropie sau ne separă în colţurile noastre diferite de lume şi asupra sfâşierii lăsate în sufletele noastre de separarea de ceea ce am numit cândva "acasă". Proiecţia filmului documentar marchează începutul unei colaborări promiţătoare între Cinema Arta şi One World Romania.

La sfârşitul lunii ne revedem din nou în grădina de vară, în 29 august, la Retrospectiva Filmului Românesc. Vă propunem ceva inedit - o selecţie de filme de animaţie româneşti, de văzut cu mic şi mare.
Proiecţiile de filme se derulează cu sprijinul Primăriei Arad prin Centrul Municipal de Cultură, în parteneriat cu Asociaţia CitiZenit.


Data eveniment : 11.08.2018
„Lego Batman: Filmul“ rulează la Cinema Grădiște

Cinema Grădiște își deschide porțile și în luna august, cei mai mici dintre cinefilii arădeni fiind invitați la o animație cu super-eroi, aventură, umor și multă acțiune.
„LEGO Batman:Filmul“ va fi difuzat, sâmbătă, 11 august 2018, de la orele 10.00 și 12.00.
„LEGO Batman:Filmul“ este un tribut uimitor și amuzant pentru Batman, popularul personaj din benzile de desene animate pe care copiii îl adoră.
Același spirit rebel al distracției care a făcut Marea aventură LEGO un adevărat fenomen mondial îl aduce acum pe LEGO Batman în propriul lui film animat. O mulțime de lucruri rele sunt pe cale să se întâmple în orășelul Gotham, iar dacă Batman vrea să salveze orașul va trebui să învețe să renunțe la postura sa de erou solitar, să încerce să colaboreze cu alții dar și să se mai relaxeze puțin.   
Filmul este dublat în limba română.
Organizatorii recomandă rezervarea din timp a locurilor pentru proiecții. Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se pot face rezervări la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00 până vineri, 10 agust, ora 20.00).
Proiecțiile de film de la Cinema Grădiște fac parte dintr-un proiect pe termen lung, finanțat de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din oraș.

Lego Batman: Filmul - Aventură cu super-eroi

Lego Batman (SUA, Danemarca 2017)
Durată: 105 minute
Rating: Audiență generală
Dublat în limba română


Data eveniment : 21.07.2018
Balerina – filmul lunii iulie la Cinematograful din Grădiște

Sfârșitul lunii iulie aduce la Cinematograful Grădiște un film de vacanță accesibil atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. BALERINA, un film pentru întreaga familie va fi difuzat, sâmbătă, 21 iulie, de la orele 10.00 și 12.00.
Filmul pe care îl propunem este o animație din care nu lipsesc muzica, emoția și aventura.
BALERINA aduce în prim plan o tânără care dorește să-și depășească statutul de fată crescută la orfelinat și prin ambiție, multă muncă și perseverență ajunge balerină tocmai la Opera din Paris.
Aceasta este cea de-a șasea proiecție de film din acest an de la Cinematograful din Grădiște, fiecare dintre proiecții a rulat cu casa închisă, motiv pentru care organizatorii au decis ca fiecare film să beneficieze de două proiecții.
Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște fac parte dintr-un proiect pe termen lung, finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din oraș.

Balerina - aventură cu cântec și dans
Balerina (Franța, Canada 2016)
Durată: 89 minute
Rating: Audiență generală
Dublat în limba română


Data eveniment : 03.07.2018 ... 08.07.2018
Caravana Metropolis 2018 - Cele mai bune filme europene ajung la Arad!

            Cea de-a 7-a ediție a „Caravanei Metropolis” are loc anul acesta în perioada 3-29 iulie și va cuprinde mai multe orașe din România, aducând cele mai bune filme europene, proiectate în aer liber.
Astfel, în perioada 3-8 iulie publicul din Arad este invitat în Parcul Mihai Eminescu, la o serie de filme de excepție. Filmele vor fi proiectate de la ora 21:30, iar intrarea este liberă. Caravana Metropolis este un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură.
În cadrul „Caravanei Metropolis” vor fi proiectate filme precum „In the Fade” al lui Fatih Akin (Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, Premiul pentru cea mai bună actriță – Diane Kruger, Cannes 2017), „Cu drag, van Gogh” (Hugh Welchman, Dorota Kobiela), nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cea mai bună animație, „Pătratul” (Regia: Ruben Östlund), Câștigătorul Palme d’Or la Cannes în 2017, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2018, câștigător a 6 premii ale Academiei Europene de Film.
Filmele „Nebune de fericire” (Regia: Paolo Virzi) și „La revedere acolo sus” (Regia: Albert Dupontel), distins cu cinci Premii Cesar încheie lista lungmetrajelor internaționale prezentate la Caravana Metropolis de la Arad.
Pe lângă acestea, va fi proiectat și filmul documentar „România neîmblânzită” (Regia: Tom Barton-Humphreys, cu vocea inconfundabilă a actorului Victor Rebengiuc).
Asociația Culturală Metropolis organizează anual, în sezonul cald, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, cel mai amplu eveniment de acest gen din România. Cele mai noi filme europene, premiate la festivaluri precum Cannes, Berlin sau Sundance, călătoresc în mai multe orașe din țară, împreună cu un echipament performant, un proiector digital mobil de 18 000 lumeni și un ecran gonflabil de 120mp, pentru o calitate a proiecției întâlnită în marile cinematografe din Europa.
În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului larg la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film, prin prezentarea unor producții de cea mai înaltă calitate artistică.
Caravana Metropolis a intrat în 2015 în rețeaua Europa Cinemas și a fost recunoscută ca fiind evenimentul din România care atrage cei mai mulți spectatori la filmul european și de artă. La primele ediții, în anii 2012-2017, peste 370 000 persoane au ales să își petreacă serile de vară urmărind cele mai bune filme, pe marele ecran al Caravanei.
Detalii despre programul Caravanei Metropolis se găsesc pe www.cinemainaerliber.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/Cinemainaerliber/


Data eveniment : 30.06.2018
„Berzele“ – filmul lunii iunie la Cinematograful Grădiște

În ultima sâmbătă din luna iunie, cei mici și cei mari sunt invitați la o comedie plină de suspans la cinematograful din Grădiște.
„Berzele“, o animație pentru întreaga familie, este filmul care va fi difuzat, sâmbătă, 30 iunie 2018, de la orele 10.00 și 12.00.
„Berzele“ este un film agreabil pentru părinți și foarte potrivit pentru spectatorii mai mici pentru că aduce în prim plan niște mașini de făcut bebeluși simpatici, livrări speciale, un pic de spionaj, replici dinamice, toate scoase în evidență de un dublaj haios al actorilor români, care dau voce personajelor de pe ecran.
Prețul unui bilet de intrare costă 8 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.
Biletele se vor putea achiziționa de la cinematograf, cu o oră înainte de începerea fiecărei proiecții.
Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se pot face rezervări la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00)
Aceasta este cea de-a cincea proiecție de film din acest an de la Cinematograful Grădiște, fiecare dintre proiecții beneficiind de un număr mare de spectatori, ceea ce a determinat organizatorii să mărească numărul proiecțiilor.
Proiecțiile de film de la Cinematograful Grădiște fac parte dintr-un proiect pe termen lung, derulat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, care are ca scop revitalizarea cinematografelor din oraș.

Berzele, aventuri cu colete și copii

Berzele, SUA 2016
Durată: 93 minute
Rating: Audiență generală
Dublat în limba română


Data eveniment : 24.06.2018
Start la filme în grădina de vară!

Dăm startul la proiecțiile de film în grădina de vară cu o capodoperă a cinema-ului mut, The Golem, acompaniată live de Danaga!

Realizat în anul 1920 în Germania, The Golem: How he came into the world este un fantasy-horror considerat o capodoperă cinematografică a expresionismului german și a filmului mut de început. Comparat de multe ori cu pelicule clasice, precum Cabinetul Doctorului Caligari sau Nosferatu, filmul explorează o legendă veche din Praga secolului XVI, care stă și la baza legendei lui Frankestein. Este al treilea film și singurul păstrat din trilogia realizată de regizorul Paul Wegener, inspirată din legenda Golemului. Filmului i-a adus lui Wegener, care interpretează totodată și rolul Golemului, faima de unul dintre maeștrii filmului mut.

Duminică 24 iunie, de la ora 21:00, The Golem poate fi vizionat în grădina de vară de la Cinema Arta și nu oricum, ci însoțit de o coloană sonoră special compusă și intepretată live de Danaga. Intrarea la eveniment este liberă.
Evenimentul este organizat de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură în colaborare cu Asociația CitiZenit.

Regia: Carl Boese, Paul Wegener
Scenariul: Henrik Galeen, Paul Wegener
Durata: 85 minute


Data eveniment : 21.06.2018
Prof.univ.dr. Mihai Drecin invitat la Conferințele Centenarului de la Arad

Partenie Cosma - om politic, deputat în Dieta de la Budapesta, director al Băncii „Albina“ din Sibiu, senator în primul Parlament al României Mari, după Unirea din 1918, va fi evocat, joi, la Arad, în cadrul celei de-a treia Conferințe a Centenarului, proiect derulat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură.
Evenimentul, care  va avea loc joi, 21 iunie 2018, începând cu ora 12.00, în sala Astra de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, îl are ca invitat pe prof.univ.dr. Mihai Dorin Drecin, de la catedra de Istorie a Facultății de Istorie și Geografie a Universității Oradea și va fi moderat de prof.univ.dr. Corneliu Pădurean.

În conferința intitulată „Partenie Cosma – făuritor al Marii Uniri“, prof.univ.dr. Mihai Drecin va prezenta contribuția lui Partenie Cosma la evenimentele care au dus la procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit, în 1918, într-un stat național numit România.

Partenie Cosma a avut o activitate politică de necontestat fiind membru al Partidului Național Român, pe listele căruia a fost ales, de două ori, între anii 1872 - 1881, deputat al Dietei de la Budapesta. În 1881 a devenit președinte al Partidului Național Român.

După Marea Unire a fost ales senator în primul parlament al României Mari și a făcut parte din Consiliul Național pentru Unitatea Românilor din Paris.
La 7 iunie 1874, Partenie Cosma s-a căsătorit cu Maria Roman, devenind astfel rudă prin alianță cu Miron Romanul, episcopul Aradului, mai târziu mitropolit.
Evenimentul „Conferințele Centenarului“ este organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură, care anul acesta este dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Ștefan Cicio Pop, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad.


Data eveniment : 04.05.2018 ... 27.05.2018
Fiți realiști, cereți imposibilul!

Arad,  29 aprilie 2018Motto-ul luni mai la Cinema Arta, “Fiți realiști, cereți imposibilul!” este totodată și motto-ul celei de-a 22 ediții a Festivalului Filmului Francez, al doilea festival de film de anvergură internațională care poposește la Arad în prima parte a acestui an. Și pentru că la Arta cerem și uneori realizăm imposibilul, luna mai aduce o selecție de filme care răspund cu brio acestei teme!
Și în această lună proiecțiile de filme de la cinematograful Arta sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad și Asociației CitiZenit.

Începem maratonul de filme care depășesc limitele posibilului cu Festivalul Filmului Francez la Arad, între 4-6 mai. Festivalul propune publicului arădean 7 filme, împărțite în două secțiuni. Cele mai bune filme franceze contemporane sunt reunite în secțiunea PANORAMA, iar secțiunea CAHIERS DU CINÉMA continuă colaborarea cu cea mai faimoasă revistă de film francez. 

Seria filmelor documentare de la Cinema Arta continuă în mai cu două zile infuzate de cele mai bune documentare românești ale ultimului an: Caravana Docuart poposește pentru a doua oară la Arad între 8-9 mai, cu filme precum „Varză, cartofi și alți demoni”, “Cine iubește și lasă” și „Ionaș visează că plouă” !

Iar în 15 mai - Filmul „România neîmblânzită” este o producție unică care dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețe nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp.

În 18 mai - Un film despre viața și misterioasa moarte a lui Vincent van Gogh, „Loving Vincent” aduce la viață picturile celebrului artist.

Sfârșitul lunii aduce o nouă săptămână plină de cinema! Al treilea episod al Retrospectivei Filmului Românesc, un program prin care explorăm cinema-ul autohton și încercăm să răspundem la întrebarea “De ce arată filmul românesc așa cum arată azi?”, are loc în data de 23 mai. În 25 mai suntem martorii „Celei mai fericite zi din viața lui Olli Maki”, iar duminică, 27 mai, ne reunim încă o dată la cinematecă, la proiecția filmului cult „Amadeus”, pentru a-i aduce un tribut regretatului regizor Milos Forman, decedat în cursul lunii aprilie. 


Total rezultate: 878 Pagina: 1 <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >>>
 
 
Calendar evenimente
 
Noiembrie 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
13

 
Întrebarea Lunii
 
Considerați că Street Food Festival Arad a fost un eveniment reușit?

  DA
  NU

[ Rezultate | Sondaje ]

Voturi: 41

 
Meteo
 
 
Certificări
 


 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved